4 Noord: Chirurgie, Plastische chirurgie, Kaakchirurgie en KNO

De afdeling

Afdeling 4 Noord heeft 28 bedden. Op deze afdeling worden patiënten opgenomen, die onder behandeling zijn van de chirurg, de KNO-arts, de kaakchirurg, de MDL-arts en de plastisch chirurg.


Wie werkt er?

Dagelijks loopt de dienstdoende specialist visite. Daarnaast is er voor de chirurgische en MDL-patiënten een arts assistent. Deze afgestuurde arts heeft overleg met de chirurg of MDL-arts.

Op de afdeling ziet u naast de verpleegkundigen ook leerling-verpleegkundigen. Zij worden opgeleid tot verpleegkundigen en werken daarom onder begeleiding.

Verblijf op de afdeling

Op het whiteboard in uw kamer ziet u welke verpleegkundige vandaag verantwoordelijk is voor u.
Via de Ipad bij uw bed kunt u maaltijden en tussendoortjes bestellen. Mocht u dit lastig vinden, kan de voedingsassistente of verpleegkundige u hier bij helpen.

Wat neemt u mee naar het ziekenhuis

  • Toiletspullen
  • Makkelijk zittende kleding en nachtkleding en ondergoed
  • Stevige schoenen en pantoffels
  • Uw medicatie, waaronder ook insulinepennen en puffers als u deze gebruikt.
  • Als u sintrom of marcoumar gebruikt, dan willen we gaan uw kaart van de trombosedienst zien
  • Iets ter ontspanning

Herstel
Voor uw herstel  is het belangrijk dat u in goede conditie blijft. De fysiotherapeut kunt u hierbij helpen.
Wij stimuleren u om zoveel mogelijk uit bed te komen en aan tafel te eten. Ook is het bedoeling dat u overdag zoveel mogelijk uw normale kleding aan heeft. Een diëtist kan u advies geven wat u kunt eten en drinken voor een goed herstel. Het doel is dat u zo zelfstandig mogelijk blijft.

Hulp nodig?
Heeft u vragen of heeft u het moeilijk, praat er dan over met uw verpleegkundige of arts. Wij kunnen u eventueel doorverwijzen naar maatschappelijk werk of geestelijke verzorging. Heeft u hulp nodig na uw opname? Uw verpleegkundige bespreekt met u wat u nodig heeft en vraagt dit aan.

Niet helemaal tevreden?

Het streven van alle medewerkers van 4 noord is uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Als u niet tevreden bent, bespreek dit dan met degene die de onvrede heeft veroorzaakt of met het afdelingshoofd. Is het daarmee niet opgelost, kunt u contact leggen met de klachtenfunctionaris.

Bezoek

Maatregelen in verband met coronavirus
Om onze patiënten en medewerkers te beschermen tegen besmetting met het coronavirus, hebben we onze bezoekregeling aangepast. U leest hier meer over de actuele bezoekmogelijkheden. Bezoekt u op deze afdeling een patiënt, vul dan voor uw bezoek de online corona vragenlijst in.

Contactgegevens

Uw contactpersoon kan ons 24 uur per dag bereiken op het telefoonnummer (0183) 64 46 50.

Route

U vindt afdeling 4 Noord op de vierde verdieping van het Beatrixziekenhuis.

  • Wanneer u de lift uit komt loopt u rechtdoor naar afdeling 4 Noord.
  • Vanuit het trappenhuis is het linksaf en direct weer naar links naar de afdeling.