Fysiotherapie

Het specialisme

De fysiotherapeut is specialist in het bewegen, in de breedste zin van het woord. De fysiotherapeut begeleidt, behandelt en adviseert u bij stoornissen en beperkingen in beweging en/of houding en bij specifieke lichaamsfuncties.

Behalve bij aandoeningen van het bewegingsapparaat wordt fysiotherapie o.a. ingezet bij:

  • kanker
  • longaandoeningen
  • COPD
  • hartaandoeningen (o.a. na een hartinfarct of operatie)
  • revalidatie (bijvoorbeeld na een ongeluk of operatie)
  • aandoeningen van het zenuwstelsel (MS, beroerte, hernia-operatie)
  • bekkenbodemproblemen bij volwassenen en bij kinderen
  • pijnbestrijding

De behandeling is gericht op het herstel van bewegingsfuncties en verbetering van spiergebruik. Hierdoor wordt de balans tussen belasting en belastbaarheid bevorderd, wat uw genezingsprocessen ondersteunt. Fysiotherapie helpt u bij het trainen van normale handelingen en bewegingen die nodig zijn in het dagelijks leven.

Specialisaties

Fysiotherapie kent een zeer breed behandelgebied met diverse specialisaties. In het Beatrixziekenhuis zijn de volgende specialisaties aanwezig:

De behandelingen vinden zowel plaats op de polikliniek als klinisch (aan het ziekenhuisbed), al naar gelang uw klacht of aandoening.

Wie werkt er?

Een overzicht van alle fysiotherapeuten van het Beatrixziekenhuis en hun aandachtsgebieden vindt u bij Paramedici.

Afspraak maken

U kunt met én zonder verwijzing van uw huisarts of medisch specialist terecht bij een van de fysiotherapeuten van het Beatrixziekenhuis. Voor het maken van een afspraak in Gorinchem, Leerdam en Sliedrecht neemt u contact op met het secretariaat fysiotherapie via telefoonnummer (0183) 64 43 92. Het secretariaat is op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 12.30 en van 13.00 tot 16.30 uur. Mocht u onverhoopt de afspraak niet na kunnen komen, verzoeken wij u dit minimaal 24 uur van tevoren te laten weten via bovenstaand telefoonnummer. Bij niet tijdig afzeggen van de behandeling kan het betreffende behandeltarief bij u in rekening worden gebracht.

Tijden spreekuren

U kunt bij een fysiotherapeut terecht op werkdagen van 8.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 18.00 uur. Daarnaast zijn er op maandag en donderdag avondspreekuren tot 20.00 uur. Afhankelijk van uw behandeling duurt een afspraak gemiddeld 30 tot 60 minuten.