Kwaliteit

Kwaliteitskeurmerken Beatrixziekenhuis

Kwaliteit en veiligheid heeft het Beatrixziekenhuis hoog in het vaandel staan. Het ziekenhuis beschikt over verschillende kwaliteitskeurmerken.

Kwaliteitsvenster in het Beatrixziekenhuis

Daarnaast is er een kwaliteitsvenster. Dit kwaliteitsvenster bestaat uit tien onderwerpen die iets zeggen over de kwaliteit van zorg van het Beatrixziekenhuis. U kunt in één oogopslag zien het ziekenhuis scoort op een bepaald onderwerp ten opzichte van een eerdere jaren, een landelijke gemiddelde en/of de norm.

Kwaliteit Als Medicijn

In de regio Gorinchem kiezen de huisartsen, specialisten van het Beatrixziekenhuis en zorgverzekeraar VGZ samen voor ‘kwaliteit als medicijn’. Het is ons antwoord op de vraag hoe we de kwaliteit van onze zorg en de betaalbaarheid ervan nu én in de toekomst in balans houden.

Sterftecijfers

Ieder ziekenhuis in Nederland is verplicht om op hun website te melden hoeveel patiënten in het ziekenhuis zijn overleden, zo ook het Beatrixziekenhuis. Het gaat om zowel de gemiddelde sterftecijfers (Hospital Standardized Mortality Rate) als de cijfers per diagnosegroep (Standardized Mortality Rate). Omdat de cijfers lastig te interpreteren zijn, geven we u graag meer uitleg over de sterftecijfers.