Reumatologie

Op de polikliniek

Als u klachten aan botten, gewrichten, spieren en/of de inwendige organen heeft, wordt u onderzocht en behandeld op de polikliniek Reumatologie.

Wie werkt er?

Op de polikliniek reumatologie zijn verschillende deskundigen werkzaam. Naast reumatologen zijn op de polikliniek Reumatologie transmuraal reumaverpleegkundigen Ellen van Kappel en Bea Branderhorst werkzaam.

Afspraak maken

Vaak komt u op doorverwijzing van uw huisarts of via een andere specialist bij de reumatoloog terecht. U kunt voor een bezoek aan de reumatoloog terecht op onze polikliniek in Gorinchem of op de Lingepolikliniek in Leerdam.

U kunt een afspraak maken via de polikliniek reumatologie, telefoon (0183) 64 43 75.

Als u acute hulp nodig heeft, waarschuw dan uw huisarts. Deze kan direct met de dienstdoende reumatoloog overleggen, waarna u, al dan niet per ambulance, naar het ziekenhuis kunt worden gebracht. Als wachten op de huisarts naar uw oordeel niet verantwoord is, bel dan het alarmnummer 112.

Voorbereiding

Voor een bezoek aan de polikliniek reumatologie zijn geen bijzondere voorbereidingen nodig.

Meenemen

Het is belangrijk dat u bij uw bezoek aan de polkliniek de volgende zaken meeneemt:

  • uw patiëntenpas;
  • een geldig identiteitsbewijs;
  • de verwijsbrief van uw huisarts;
  • de afsprakenkaart van de specialist (als u die heeft);
  • een actueel medicatieoverzicht (op te vragen bij uw apotheek).

Tips voor het gesprek

Het is aan te bevelen om van tevoren op te schrijven wat uw klachten zijn en wat u precies allemaal wilt weten. Ter voorbereiding kunt u op deze website van een aantal specialismen meer te weten komen over het ‘wat, hoe en wie’.