Bezoekregeling

Wij zijn blij dat wij bezoek kunnen ontvangen. Om dit veilig en verantwoord te doen, is de reguliere bezoekregeling aangepast. Hieronder leest u wat de reguliere bezoekregeling inhoudt. Deze regeling is van toepassing op locaties waar geen besmetting van het coronavirus is.

  • Onze bewoners en hun bezoekers bepalen zelf het bezoek en hoe lang het bezoek duurt.
  • Een bezoeker mag steeds iemand anders zijn.
  • Het bezoek vindt plaats in het appartement van onze bewoners.
  • Om tijdens het bezoek 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen houden, is er aan het bezoekersaantal een maximum verbonden. Kinderen onder de 13 jaar tellen niet mee in het aantal bezoekers. Zij moeten wel in het appartement blijven.
  • Bezoekers zijn vrij om consumpties en een huisdier mee te nemen
  • Bewoners en hun bezoek kunnen lekker gaan wandelen
  • Onze bewoners mogen bij hun dierbaren op bezoek of met hun dierbaren bij iemand anders op bezoek gaan.

Digitale screening
Iedereen die op bezoek gaat bij een bewoner of cliënt, wordt gevraagd online een korte vragenlijst in te vullen via www.rivas.nl/coronavragenlijst. Met deze digitale screening kunnen de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen wanneer een bezoeker gezondheidsklachten heeft die kunnen duiden op besmetting met het coronavirus.

Registratie aan deur
We vragen bezoekers om zich te registreren bij binnenkomst op een van onze woonlocaties. Puur met het oog op veiligheid. Een goede registratie helpt ons om bij een mogelijke besmetting met het coronavirus snel de personen in beeld te krijgen die mogelijk zijn besmet.

Beperking bezoek
Wilt u een bewoner bezoeken op een locatie waar een besmetting is, dan hanteren wij een beperkt bezoekbeleid. De eerste contactpersoon van uw naaste wordt altijd telefonisch en schriftelijk geïnformeerd over de bezoekmogelijkheden.

Woonlocaties van Rivas

Als thuis wonen niet meer gaat en u heeft een passende indicatie, dan kunt u bij Rivas uitstekend terecht in één van de woonlocaties. Rivas biedt professionele zorg in: