Missie en waarden

Samen met onze cliënten realiseren wij de beste zorg; mensgericht, veilig, dichtbij, en op het juiste moment.
Met onze partners verbeteren wij voortdurend de zorg en dragen bij aan de gezondheid van de inwoners in onze regio; duurzaam en betaalbaar.

De waarden van Rivas

Om de missie te realiseren en toegevoegde waarde te creëren, werkt Rivas volgens vijf waarden. Zij vormen het karakter van Rivas, de basis voor het denken en doen:

 • Veiligheid
  De basis voor alle vertrouwen
 • Hoffelijkheid en uitstraling
  De toon die de muziek maakt
 • Samen
  Samen als leidraad in alles wat we doen
 • Plezierig werken
  De bron van individuele inspiratie
 • Doeltreffend en Doelmatig
  De goede dingen goed doen

Veiligheid

Veiligheid is niet alleen zorg leveren met zo min mogelijk risico. Veiligheid is ook een veilige omgeving creëren waarin cliënten en medewerkers zich op hun gemak voelen. Veiligheid is de ultieme toetssteen voor alles wat Rivas onderneemt.

Hoffelijkheid

Gastvrijheid, warmte en aandacht spelen een grote rol in de manier waarop cliënten de zorg bij Rivas beleven. Het je inleven in het contact met cliënten is hier vanzelfsprekend.

Uitstraling

In alle werkzaamheden, binnen en buiten de organisatie, in alle locaties, is Rivas herkenbaar. Dat geldt ook voor de manier waarop de medewerkers van Rivas met cliënten en met elkaar omgaan.

Plezierig werken

Rivas is trots op alle medewerkers en wil om die reden een goede werkgever zijn. Zo kunnen medewerkers ook trots zijn op Rivas. Een goede werksfeer, collegialiteit en ontwikkelmogelijkheden staan hierbij hoog in het vaandel.

Doeltreffend en Doelmatig

De druk op de financiële ruimte van zorginstellingen neemt toe. Dit geldt ook voor Rivas. Een financieel gezonde organisatie is een voorwaarde om de zorg elke dag door te laten gaan. En ook om de zorgverlening continu te verbeteren en de verwachtingen van de cliënt te overtreffen.