Wond Expertise Centrum (WEC)

Op de polikliniek

Het WEC is een polikliniek in het Beatrixziekenhuis waar cliënten met complexe wonden kunnen worden beoordeeld. Chirurgen Sylvia de Jong en Gerhard Hajer stellen samen met wondverpleegkundigen Jacqueline Ahlrichs en Heidi den Uijl een behandeladvies op, dat door de huisarts of thuiszorgmedewerker bij de patiënt thuis uitgevoerd kan worden.

Met deze nieuwe werkwijze willen we de kwaliteit van de behandeling van complexe wonden verder verbeteren. U wordt zoveel mogelijk thuis behandeld. Voor u zijn er geen extra kosten verbonden aan behandeling binnen het WEC (behoudens het eigen risico voor de zorgverzekering).

U kunt door uw huisarts of specialisten ouderengeneeskunde naar deze polikliniek doorverwezen worden. In één consult stellen de wondverpleegkundigen van het WEC een behandeladvies voor de wond op. Zij informeren vervolgens uw verwijzer (huisarts of specialist ouderengeneeskunde) over het behandeladvies.De behandeling gebeurt bij u thuis.

Als u thuiszorg heeft van Rivas of in een Rivashuis woont, dan ontvangt ook de thuiszorgmedewerker het behandeladvies zodat ook daar met de behandeling begonnen kan worden.

Na één tot twee weken wordt (zo mogelijk bij u thuis) gekeken of de behandeling succesvol is. Soms kan het dan nodig zijn om het behandeladvies verder aan te passen.

Wie werkt er?

Binnen het WEC zijn de volgende personen werkzaam:

Afspraak maken

Voor behandeling door de medewerkers van het WEC, is een doorverwijzing van uw huisarts nodig.

Het WEC is bereikbaar op (0183) 64 44 33. U kunt een boodschap inspreken en dan wordt u tussen 11.30 -13.00 uur teruggebeld (behalve op de woensdag).