BAEP (Brainstem Auditory Evoked Potential)

Het onderzoek

Bij een BAEP wordt de gehoorzenuw onderzocht en/of de gehoordrempel bepaald.

Voor het onderzoek

Was uw haren de dag voor het onderzoek. U mag geen haarlak, versteviging, gel of vet gebruiken. Dit is nodig om de kans op storing tijdens het onderzoek zo klein mogelijk te houden.

Op de dag van het onderzoek

U kunt zich melden aan de aanmeldzuil en plaatsnemen in de wachtkamer 10, route C1. Vervolgens vraagt een laborant u om in de EP-kamer te komen. Graag voordat u de onderzoekskamer binnenkomt uw telefoon uitschakelen.

Tijdens het onderzoek

U zit tijdens het onderzoek in een gemakkelijke stoel. Er worden vier elektroden op uw hoofd geplakt en u krijgt een koptelefoon op. Om beide oren apart te kunnen onderzoeken, krijgt u aan het ene oor een tikkend geluid en aan het andere oor een ruis te horen. Er wordt met verschillende geluidssterkten gemeten.

Tijdsduur

Het onderzoek duurt ongeveer drie kwartier.

Na het onderzoek

De elektroden worden verwijderd en uw hoofd wordt met een washandje en warm water schoongemaakt. U kunt thuis gewoon uw haren wassen.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw specialist op uw eerstvolgende afspraak.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met de functie-afdeling via telefoonnummer (0183) 64 43 51. Mocht u verhinderd zijn, geef dit dan zo spoedig mogelijk door.