Dermatologie

Het specialisme

Bij het specialisme dermatologie kunt u terecht voor onderzoek en behandeling bij onder andere huidaandoeningen (eczeem, psoriasis), een open been, een seksueel overdraagbare ziekte, haarziekten (kaalheid) en cosmetische problemen (couperose, overbeharing).

Daarnaast behandelt de dermatoloog mensen met huidkanker. Soms opereert de dermatoloog. Het verdachte plekje op de huid wordt dan meteen weggehaald. De dermatoloog werkt veel samen met specialistisch verpleegkundigen en andere specialisten zoals plastisch chirurgen, reumatologen, internisten, chirurgen en KNO-artsen.

Veelgestelde vragen

Onderstaande informatie is van belang voor patiënten van de afdeling dermatologie die TNF-Alfaremmers (zoals Stelara) gebruiken.

1. Ik ga starten met TNF-Alfaremmers. Wat moet ik nu doen?

De arts of verpleegkundige van de polikliniek zal met u bespreken wanneer u met de TNF-Alfaremmers gaat starten. De toediening van de injectie met het geneesmiddel Stelara vindt altijd plaats op de polikliniek, waarbij de apotheek van het Beatrixziekenhuis ervoor zorgt, dat uw geneesmiddel op tijd voor de toediening aanwezig is bij de polikliniek Dermatologie.

De arts of verpleegkundige van de polikliniek maakt de verdere afspraken met u.

2. Hoe vaak word ik geïnjecteerd met Stelara?

In principe komt u 4 keer per jaar op de polikliniek Dermatologie voor een injectie, tenzij uw arts andere afspraken met u maakt.

3. Vanwege ziekte of een operatie moet ik enige tijd stoppen met de TNF-Alfaremmers. Wat moet ik nu doen?

Neemt u alstublieft contact op met de polikliniek Dermatologie van van het Beatrixziekenhuis. Zij kunnen dan verdere afspraken met u maken. Het telefoonnummer is (0183) 64 43 22 (ma t/m vrij van 08.30 -17.00 uur).

Afspraak maken

Over het algemeen zal uw eerste contact met de dermatoloog via de polikliniek verlopen. Op doorverwijzing van uw huisarts of via een andere specialist. U kunt voor een bezoek aan de dermatoloog terecht op onze polikliniek in Gorinchem.

Wilt u een afspraak maken voor een polikliniekbezoek in Gorinchem? Belt u dan naar de telefonische afsprakenlijn via telefoonnummer (0183) 64 42 29. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur.

Is er acuut hulp noodzakelijk, waarschuw dan uw huisarts. Deze kan direct met de dienstdoende dermatoloog overleggen, waarna u, al dan niet per ambulance, naar het ziekenhuis wordt gebracht. Indien wachten op de huisarts naar uw oordeel niet verantwoord is bel dan het alarmnummer 112.