Borstverkleining of -versteviging

De behandeling

Veel vrouwen hebben een probleem met te zware en/of hangende borsten. Door het gewicht van de borsten kunnen rug-, schouder- en/of nekklachten ontstaan. Ook wordt vaak het model van de borsten als vervelend of beschamend ervaren.

De plastisch chirurg kan uw borsten verkleinen tot een normale verhouding met uw lichaam. Na de operatie zal uw cupmaat meestal enkele maten kleiner worden. De chirurg kan u echter geen exacte cupmaat garanderen.

De plastisch chirurg zal zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen wat betreft de vorm, de grootte en de stevigheid. Het zal echter niet altijd mogelijk zijn uw wensen volledig te realiseren. Het is daarom goed rekening te houden met het volgende:

  • Na een operatie zullen de borsten kleiner en steviger zijn, maar er blijven altijd littekens te zien.
  • Het is niet altijd mogelijk om de borsten symmetrisch te maken en ook de vorm en gevoeligheid van de tepels kunnen na de operatie anders zijn dan u had verwacht.
  • Verslapping die eenmaal begonnen is, zal ook na deze vorm-verbeterende operatie doorgaan en kan het resultaat van de operatie op den duur nadelig beïnvloeden.
  • Door toename van gewicht, ook door zwangerschap of pilgebruik, kunnen uw borsten weer zwaarder worden.

Voor een borstverkleining of -versteviging moet u een aantal dagen worden opgenomen in het ziekenhuis. De plastisch chirurg zal dit met u bespreken.

Meer informatie over een borstverkleining of - versteviging leest u in deze brochure.