Sportblessure

De behandeling

Vandaag bent u tijdens het sporten geblesseerd geraakt en hiervoor op de huisartsenpost of spoedeisende hulp geholpen aan uw blessure. Vanzelfsprekend heeft u nu of later nog vragen omtrent het herstel en de mogelijkheid om het sporten te hervatten. Misschien heeft u behoefte aan advies over hoe u uw herstel zo optimaal mogelijk kan opbouwen. Op de afdeling fysiotherapie van het Beatrixziekenhuis helpen we u daar graag bij.

Afdeling fysiotherapie

Op de afdeling fysiotherapie zijn er iedere dag geregistreerde sportfysiotherapeuten aanwezig om uw blessure te beoordelen en u advies te geven. Beide sportfysiotherapeuten hebben veel ervaring in de begeleiding, de diagnostisering en de behandeling van sporters.

Afspraak maken

Het is mogelijk om direct een afspraak te maken voor een sportblessureconsult. U kunt hiervoor iedere werkdag bellen naar (0183) 64 43 92. De sportblessureconsulten worden zo spoedig mogelijk ingepland. Voor het maken van een afspraak is geen verwijzing van een huisarts noodzakelijk. Het is voor iedereen, en dus ook voor sporters mogelijk om rechtstreeks naar een fysiotherapeut te gaan.

Uitgebreid netwerk

Door ons uitgebreide netwerk van sportartsen, orthopeden, een podotherapeut, manueeltherapeuten, (sport-)diëtisten en andere disciplines kunnen wij ook gebruik maken van de expertise van andere disciplines. Zo kunnen we uw blessure zo optimaal mogelijk beoordelen, een goed advies geven en eventueel behandelen.

NVFS

In Nederland zijn ruim 600 NVFS sportfysiotherapeuten actief. Ze hebben zich na de studie fysiotherapie verder geschoold tot sportfysiotherapeut. Zij weten welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en zij zijn bekend met de motivatie van sporters. De NVFS sportfysiotherapeut is geregistreerd en lid van de NVFS (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg).

Tot slot

Mocht u na het lezen van deze folder nog vragen hebben dan kunt u deze stellen aan één van onze sportfysiotherapeuten, Mariska Veldheer-Vink of Jan de Fijter. Zij zijn bereikbaar via (0183) 64 43 92.