Opname voor operatie (in dagbehandeling)

De behandeling

Deze informatie is bestemd voor patiënten die een ingreep ondergaan en daarna één dag (of dagdeel) worden opgenomen op de afdeling Dagbehandeling (1 Zuid).

Voor de behandeling

Belangrijk:

  • Zorg ervoor dat er iemand in huis is als u thuiskomt en dat u de eerste nacht niet alleen bent. Door de ingreep of behandeling kan het zijn dat u zich niet zo fit voelt.
  • Regel van tevoren uw vervoer terug naar huis. De algehele of plaatselijke verdoving beïnvloedt de rijvaardigheid. U mag zelf niet naar huis rijden.

Heeft u griep of koorts vlak voor uw operatie?

Bel de secretaresse van uw behandelend arts of het Opnamebureau als u in de dagen voor uw opname een verkoudheid, griep of koorts heeft. Uw behandeld arts beoordeelt vervolgens of het beter is om een nieuwe afspraak te maken.

Medicatieoverzicht

Neem op de dag van de operatie een actueel medicatieoverzicht mee. Een actueel medicatieoverzicht kunt u gratis opvragen bij uw (stads-)apotheek. Neem ook medicijnen die u dagelijks gebruikt mee in de originele verpakking. Gebruik medicijnen de dag van de opname alleen in overleg met uw arts. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.

Pré-operatieve screening

De ingreep die u ondergaat kan plaatsvinden onder algehele narcose, onder plaatselijke verdoving of via een ruggenprik. De anesthesioloog heeft u tijdens de pré-operatieve screening gesproken over de verschillende vormen van verdoving.

De dag van de opname

  • U kunt zich van tevoren thuis douchen.
  • Het is noodzakelijk om make-up en nagellak te verwijderen, omdat vooral de kleur van de huid de anesthesioloog tijdens de ingreep belangrijke informatie geeft over uw gezondheidstoestand.
  • Gebruik geen bodylotion in verband met de desinfectie van de huid. Sieraden en waardepapieren kunt u het beste thuislaten. Het ziekenhuis is namelijk niet aansprakelijk voor het defect of zoek raken van uw eigendommen.
  • De verpleegkundige kan u vragen voor de ingreep uw kunstgebit of contactlenzen uit te doen en sieraden af te doen.

Nuchter

Het is de bedoeling dat u nuchter komt, tenzij anders is afgesproken. Zie hiervoor de nuchterheidscriteria.

Melden bij de receptie

  • Via het Opnamebureau heeft u een oproep ontvangen voor opname op de dagbehandeling (1 Zuid). Wij verzoeken u vriendelijk om op tijd te komen. U meldt zich bij de receptie van het ziekenhuis.
  • De gastvrouwen begeleiden u naar de afdeling en brengen u naar uw kamer.
  • De tijd dat u zich bij de dagbehandeling meldt, is niet de tijd dat de ingreep/behandeling plaatsvindt. Het kan gebeuren dat u op de afdeling nog enige tijd moet wachten voor u daadwerkelijk aan de beurt bent.

Contact

Wanneer u op de dag van opname ziek bent of om een andere reden verhinderd bent, geeft u dit dan zo spoedig mogelijk door aan het Opnamebureau. Zij zijn te bereiken van 8.00-17.00 uur via telefoonnummer (0183) 64 44 49. Mocht uw opnametijd voor 08.00 uur zijn, dan kunt u de dagbehandeling bellen via telefoonnummer (0183) 64 47 52.

Wanneer u op de dag van opname ziek bent of om een andere reden verhinderd bent, geeft u dit dan zo spoedig mogelijk door aan het Opnamebureau. Zij zijn te bereiken van 8.00-17.00 uur via telefoonnummer (0183) 64 44 49. Mocht uw opnametijd voor 08.00 uur zijn, dan kunt u de dagbehandeling bellen via telefoonnummer (0183) 64 47 52.