Norgalax klysma

U wordt binnenkort voor een ingreep/operatie opgenomen in het ziekenhuis. Bij bepaalde ingrepen/operaties is het noodzakelijk dat de darmen schoon zijn. Het Norgalax klysma verzacht de ingedroogde ontlasting. Het klysma wordt gebruikt bij verstoppingen en als het nodig is de darm snel leeg te maken.

Belangrijke informatie vooraf

Niet gebruiken bij: plotseling optredende buikpijn, bloedende aambeien en ontstekingen van de darm.

Gebruik met andere geneesmiddelen

Er zijn geen belangrijke wisselwerkingen met andere geneesmiddelen bekend. Het gebruik samen met andere laxeermiddelen mag alleen in overleg met de arts.

Gebruik bij zwangerschap

Het Norgalax klysma kan worden gebruikt tijdens de zwangerschap.

Gebruik bij borstvoeding

Het Norgalax klysma kan worden gebruikt tijdens de periode van borstvoeding.

Bewaren

Bewaar het Norgalax klysma bij kamertemperatuur in de verpakking. De uiterste gebruiksdatum staat veelal op de verpakking of op het etiket. Raadpleeg uw apotheker of arts bij onduidelijkheid.

Voor de behandeling

U wordt vriendelijk verzocht om vanaf 19.00 uur, de avond vóór uw opname in het ziekenhuis, het Norgalax klysma te gebruiken. En een lichtverteerbare maaltijd te nuttigen.

Tijdens de behandeling

De klysma wordt rectaal (anaal) toegediend. U verwijdert het dopje voorzichtig en knijpt wat gel uit de canule waardoor deze wat vettig wordt, wat het inbrengen vergemakkelijkt.

U brengt de canule voorzichtig in het rectum en drukt de tube leeg. Trek de canule uit het rectum, terwijl u de tube dichtgeknepen houdt.

Gebruikelijke dosering:
1 tube

Tijdsduur

Het effect volgt na 5 tot 20 minuten.

Mogelijke complicaties/risico's

Het Norgalax klysma kan soms plaatselijke irritatie van de darm veroorzaken

Contact

Heeft u nog vragen, stelt u deze dan gerust aan uw arts of verpleegkundige.