Toegankelijkheid, comfort en service

Wij zijn er voor u. Wij zijn er voor iedereen. Bezoekt u het Beatrixziekenhuis, dan bent u niet alleen verzekerd van de beste medische en verpleegkundige zorg, maar kunt u ook rekenen op gastvrijheid, hulp waar u die nodig heeft en een vriendelijke glimlach. Heeft u speciale wensen? Maak dit kenbaar, dan kijken wij wat wij voor u kunnen betekenen.

Accessibility, comfort and service
Erreichbarkeit, Komfort und Service
Ulaşılabilirlik, konfor ve hizmet
                                                                                                                    إمكانية الوصول والراحة والخدمات        

Anderstaligen

Wij vinden het belangrijk dat patiënten keuzevrijheid en beslisrecht ervaren. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat de communicatie en informatie aan de patiënt (en de naasten) volledig en juist is. Wij vragen patiënten die de Nederlandse taal niet goed machtig zijn, daarom altijd om een familielid of naaste mee te nemen om waar nodig te vertalen. Indien dit niet mogelijk is wordt er gebruikgemaakt van een tolkentelefoon. Een aantal folders met belangrijke informatie hebben we vertaald naar het Engels, Duits, Turks en Arabisch. Bekijk de folders hier.

Blinden en slechtzienden

Wij vragen al onze patiënten om met een naaste naar het ziekenhuis te komen. Is dit niet mogelijk, dan staan onze gastvrouwen voor u klaar om u de weg te wijzen. Een hulphond is uiteraard ook van harte welkom.

Doven en slechthorenden

Wij vragen al onze patiënten om met een naaste naar het ziekenhuis te komen. Is dit niet mogelijk en heeft u hulp nodig, dan kunt u het ziekenhuis ook met een tolk bezoeken. Bezoekt u het ziekenhuis met een tolk, geef dit alstublieft aan wanneer u een afspraak maakt. Aan de balie in de Centrale Hal beschikken wij over een ringleiding voor slechthorenden.

Rolstoelen

Mindervaliden kunnen bij de ingang van het ziekenhuis en de parking een rolstoel lenen. Heeft u geen muntje voor de rolstoel, dan kunt u een muntje vragen aan een van onze gastvrouwen of –heren in de Centrale Hal.

Hulphonden

Om hygiënische redenen zijn dieren niet toegestaan in het ziekenhuis. Voor hulphonden wordt een uitzondering gemaakt.

Liever specifiek een vrouwelijke of mannelijke arts zien?

Als er specifieke overtuigingen zijn waarmee wij rekening moeten houden, dan is het van belang dat u dit aangeeft op het moment dat u een afspraak maakt.

Gemengde verpleegafdelingen

In het Beatrixziekenhuis wordt gemengd verpleegd. Dat betekent dat zowel mannen als vrouwen op één kamer kunnen liggen. Als u hier bezwaar tegen heeft, kunt u dit vooraf aangeven bij het gesprek over de operatie met de doktersassistent van de specialist, of tijdens uw opname bij de verpleegkundige. Indien mogelijk wordt naar een passende oplossing gezocht.

Stiltecentrum

Het stiltecentrum (tweede verdieping) biedt patiënten en bezoekers de mogelijkheid om even uit de hectiek van het ziekenhuis te stappen. Het centrum is 24 uur per dag geopend om in stilte te zitten, en voor gebed, bezinning of meditatie.

Alle faciliteiten

Voor een overzicht van alle faciliteiten die het ziekenhuis biedt, kijkt u hier.