Longrevalidatie

Het specialisme

De longrevalidatie is opgezet als een multidisciplinair revalidatieprogramma waarin de longarts, de longfysiotherapeut, de longverpleegkundige en de diëtist samenwerken.

De longrevalidatie is vooral bedoeld voor mensen die vanwege een longaandoening, zoals astma of COPD, beperkt worden in hun dagelijks leven. Na een intake waarin besproken wordt wat de revalidant wil bereiken, wordt er een programma op maat gemaakt.

Tijdens de intake wordt bovendien de spierkracht en conditie van de revalidant getest. Na de intake wordt gestart met de longrevalidatie, waarbij gedurende drie maanden zo’n drie keer per week getraind wordt om spierkracht en conditie te verbeteren. Dit wordt gevolgd door een periode van drie maanden waarin één keer per week getraind wordt om datgeen wat opgebouwd is te behouden. Tijdens de revalidatie komt bovendien aan bod wat de longrevalidant in de thuissituatie kan doen om in een zo goed mogelijke conditie te blijven.

Wie werkt er?

De volgende longfysiotherapeuten zijn werkzaam binnen het Beatrixziekenhuis:

  • Marieke van den Brand
  • Jan van Poortvliet
  • Annemart van Rijssel

Zie voor een volledig overzicht van fysiotherapeuten in het Beatrixziekenhuis: fysiotherapie.

Afspraak maken

De longfysiotherapeuten zijn bereikbaar via het secretariaat van de afdeling fysiotherapie, via telefoonnummer (0183) 64 43 92.