Kunst binnen Rivas Zorggroep

Op verschillende locaties van Rivas Zorgroep zijn regelmatig kunstexposities te zien. Door middel van kunstexposities wil Rivas Zorggroep een gastvrij en vriendelijk ontvangst bieden. Kunst kan bij patiënten, cliënten en bezoekers voor ontspanning en afleiding zorgen en werkt sfeerverhogend. Verder kunnen wachttijden wat aangenamer worden doorgebracht: kunst als ‘wachtverzachters’.

Kunstcommissie

De kunstcommissie heeft als taak om exposities te selecteren en te organiseren. Door middel van beeldende kunst levert de commissie een bijdrage aan de verfraaiing van het interieur van de directe omgeving. Bij het selecteren van de kunstwerken kijkt de kunstcommissie uiteraard naar de kwaliteit en de toegankelijkheid van de kunstwerken. Bovendien is het streven dat de exposities aansluiten bij de beleving van de bewoners en/ of patiënten.

Exposities

Elke drie maanden selecteert de kunstcommissie van Rivas Zorggroep exposities. Vaak zijn deze te zien in het Beatrixziekenhuis, woonzorgcentrum De Bannehof, Het Gasthuis en woonzorgcentrum De Schutse in Gorinchem, verpleeghuis Lingesteyn, woontoren Glasstaete en de Lingepolikliniek  in Leerdam.

Meer informatie

Heeft u een mooi kunstwerk gezien of wilt u zelf exposeren en wilt u hier meer over weten? Of heeft u belangstelling als exposant? Neem dan contact op met Maya Beijen (bestuurslid en secretaresse kunstcommissie), via m.beijen@rivas.nl.