Snepvangers, Y.

Kinderarts

'Ik begon in 1990 aan mijn studie geneeskunde in Maastricht. Ik wist al snel dat ik kinderarts wilde worden. Wat mij met name aantrekt is het brede vakgebied waarin groei en ontwikkeling vervlochten zijn. Kinderen zijn spontaan, eerlijk en gedragen zich ook zo. Dat maakt het soms eenvoudiger, maar soms ook lastiger om de nodige informatie te krijgen bij lichamelijk of aanvullend onderzoek.

Na mijn studie in Maastricht heb ik een aantal maanden gewerkt op de kinder-ic in het Radboud universitair medisch centrum. Vervolgens heb ik onderzoek gedaan en ben ik gepromoveerd op de afdelingen kinderlongziekten en neonatologie in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Ondertussen was ik begonnen met de opleiding tot kinderarts. Ik heb in het bijzonder interesse in chronisch zieke kinderen, met name kinderen met erfelijke en aangeboren aandoeningen. Na mijn opleiding heb ik met veel plezier als waarnemend kinderarts gewerkt in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.

Ik werk met plezier in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem waar ik een bijdrage kan leveren aan kwalitatief hoogstaande patiëntenzorg en aan verdere ontwikkeling van multidisciplinaire themapoliklinieken. Ik kijk uit naar de samenwerking met alle disciplines binnen en buiten het ziekenhuis.'

Mevrouw Snepvangers heeft als speciale aandachtsgebieden:

  • erfelijke en aangeboren aandoeningen;
  • neonatologie.