Vleeshouwers, G.

Longarts

'Ik ben geboren en deels getogen in Weert (Limburg) en heb ik enkele jaren in België gewoond. In Maastricht heb ik Geneeskunde gestudeerd. Na het afronden van mijn opleiding in Maastricht heb ik een jaar in Geldrop gewerkt. Een van de longartsen daar was ziek en die heb ik tijdelijk vervangen. Vervolgens ben ik als zelfstandig werkend longarts blijven werken in meerdere ziekenhuizen in binnen- en buitenland (o.a. in Terneuzen, Nijmegen, Dordrecht, Gorinchem en Nederlandse Antillen).

Longziekten is een orgaanspecialisme (dat wil zeggen een specialisme dat  zich met name met één orgaan bezig houdt – in dit geval de long), maar waarbij er toch heel veel aandacht is voor de gehele mens. Er zijn ziektebeelden die inderdaad alleen betrekking hebben op de long, maar ook ziektebeelden die klachten kunnen geven in het hele lichaam. We behandelen mensen van jong volwassenen tot hoog bejaarden en we kunnen naast medicatie voorschrijven ook ingrepen doen om mensen te helpen. Kortom, mijn vak is iedere dag een nieuwe uitdaging en altijd gevarieerd.
 
Tijdens mijn waarnemingen in Gorinchem heb ik altijd heel prettig gewerkt. Alle collega’s (ook van andere specialismen) zijn makkelijk benaderbaar voor overleg en er wordt op een prettige manier gewerkt. Toen er een vaste aanstelling beschikbaar kwam, was de keuze om te blijven dan ook snel gemaakt.'

Aandachtsgebieden:

  • longoncologie
  • interstitiële longziekten
  • breed allround opgeleid