Wie tref ik op locatie?
Overzicht van medewerkers die u kan treffen op een woonlocatie
Op locatie ontmoet u diverse medewerkers. Zij hebben allemaal een eigen functie. U bent misschien niet bekend met alle functies en wat deze inhouden. Wij geven u daarom graag uitleg.
Team voor dagelijkse ondersteuning en zorg
Het team voor de dagelijkse ondersteuning en zorg bestaat uit verpleegkundigen, verzorgenden IG, helpenden, leerlingen en assistenten wonen en welzijn.
Daar waar bewoners of naasten niet zelf in staat zijn, ondersteunt het team de bewoners bij hun dagelijkse activiteiten. Denk aan ondersteuning bij maaltijden, het correct toedienen van medicatie en het helpen bij de persoonlijke verzorging. En natuurlijk bieden zij een luisterend oor.
Zorgregisseur
Een zorgregisseur combineert in zijn of haar functie zorgtaken met coördinerende werkzaamheden. Een zorgregisseur coördineert de zorg in overleg met bewoner en naasten en houdt het contact met familie en andere zorgverleners. De zorgregisseur is dan ook het aanspreekpunt voor naasten.
Leerlingen en stagiaires
Wij vinden het belangrijk om ook in de toekomst fijne en kundige nieuwe collega’s te hebben. Daarom leiden we mensen op en bieden hen de mogelijkheid om ervaring op te doen. Dit gebeurt altijd onder supervisie van een ervaren medewerker, die zijn/haar diploma al behaald heeft.
Team voor Facilitaire ondersteuning
Het facilitaire team houdt zich bezig met diverse huishoudelijke werkzaamheden. Van het onderhouden en schoonmaken van de locatie, het organiseren van alles wat met eten en drinken te maken heeft tot het beheren van de voorraad. Vaak gebeuren de werkzaamheden van dit team ‘achter de schermen’, maar soms treft u hen ook zelf op locatie.
Vrijwilligerscoördinator
De vrijwilligerscoördinator is contactpersoon voor de vrijwilligers die verbonden zijn aan de locatie. Hij/zij kijkt samen met de bewoner, naasten en het team waar ondersteuning door de vrijwilliger gewenst is.
Locatieleider
De locatie wordt aangestuurd door de locatieleider, die hierbij ondersteund wordt door een managementassistent en een planner.
Cliëntenoverleg
In de locatie behartigen de leden van het cliëntenoverleg de belangen van de bewoners. De locatieleider is de gesprekspartner. Het cliëntenoverleg geeft informatie aan de cliëntenraad Langdurige zorg. De Centrale Cliëntenraad behartigt de belangen van al onze cliënten en bewoners. De Cliëntenraad Langdurige Zorg denkt mee over allerlei onderwerpen die te maken hebben met het cliëntenbelang van bewoners binnen de Langdurige Zorg. De cliëntenraad Langdurige zorg geeft gevraagd of ongevraagd advies aan de directeur Langdurige zorg.
Artsen en andere behandelaren van de locatie
U kunt ook te maken krijgen met de arts en andere behandelaren van de locatie.
Specialist ouderengeneeskunde
Wanneer u met behandeling bij ons woont, neemt de specialist ouderengeneeskunde de medische verantwoordelijkheid over van uw huisarts. Hij of zij is verantwoordelijk voor de juiste ondersteuning en behandeling in samenwerking met paramedici, zoals diëtist, ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist en psycholoog.
Psycholoog
De psycholoog wordt ingeschakeld voor diagnostiek en behandeling van:
- Psychische klachten, bijvoorbeeld depressie, angst en verwerkingsproblematiek.
- Cognitieve problemen (problemen in het denken), bijvoorbeeld geheugenproblemen, aandachtsproblemen en moeite met plannen en organiseren.
- Gedragsveranderingen, bijvoorbeeld achterdocht, agressie, rusteloosheid en ontremd gedrag.
Geestelijke verzorging
De geestelijk verzorger spreekt met u over wat u bezighoudt in een vertrouwelijk gesprek. Door stil te staan bij wat er in uw leven gebeurt, kunt u weer grip krijgen op de situatie en het eigen leven.
In de gesprekken kunnen thema’s als levensvragen, eigenwaarde, dood, inspiratie, levensbeschouwing/geloof of ethiek aan de orde komen.
Fysiotherapeut
De fysiotherapeut werkt samen met de bewoner aan de lichamelijke conditie en het verminderen van de invloed van de lichamelijke klachten op het dagelijks leven.
Ergotherapeut
De ergotherapeut richt zich op de ondersteuning voor bewoners om hun dagelijkse activiteiten zo zelfstandig mogelijk uit te voeren.
Logopedist
De logopedist begeleidt de bewoner wanneer hij of zij moeite heeft met spreken en/of slikken.
Diëtist
De diëtist begeleidt bewoners bij problemen met eten en/of drinken.